Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، در ادامه نگاهی به برخی آمارها در حوزه حمل و نقل بین المللی می اندازیم و سپس وضعیت برخی شرکت های حمل و نقل در ایران را بطور خلاصه بررسی میکنیم.

در نمودار زیر درصد رشد اقتصادی تمام کشورها و درصد رشد بارهای حمل شده با کشتی از سال 2000 تا 2018 را مشاهده میکنید. این دو متغیر تقریبا همزمان باهم حرکت میکنند و نشان دهنده اهمیت باربری و حمل و نقل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال 2018 شاهد ادامه بهبود بازار حمل فله بودیم. البته وضعیت بازار با نزدیک شدن به انتهای سال 2018 اندکی تضعیف شد و این شرایط به خصوص در بخش کشتی های کیپ سایز تا ماه های ابتدایی سال 2019 نیز ادامه یافت. رشد تجارت دریایی محمولات فله در سال 2018 با ثبات و در حدود 2.3 درصد و مجموع تجارت محمولات فله خشک برابر 5.2 میلیارد تن بوده است.

در نمودار زیر مشاهده میکنید که سهم بار خشک در حمل و نقل دریایی از سال 2000 به بعد رشد زیادی داشته اما تانکر و نفت رشد کمتری داشته اند.

ظرفیت ناوگان کانتینری جهان در نیمه اول سال 2019 با نرخ نسبتا متوسط 1.8 درصدی افزایش یافت که بخش عمده این رشد مربوط به کشتی های بزرگ بود (رشد 9 درصدی ظرفیت ناوگان کشتی های بزرگتر از 15000 Teu). در آغاز نیمه دوم سال 2019 ، ناوگان کانتینربر جهان 5286 فروند با مجموع ظرفیت 22.4 میلیون Teu  گزارش شده است. در این مقطع زمانی، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بخش حمل کانتینری با در اختیار داشتن 0.7 درصد از ظرفیت حمل کانتینری جهان، در رتبه 14 جهانی قرار داشته است.

در ادامه خلاصه از وضعیت مالی شرکت های حمل و نقل ایرانی را در سال 1397 بررسی میکنیم. این شرکت ها در حوزه حمل و نقل دریایی، زمینی و ریلی فعالیت دارند و در داخل کشور و آبهای بین المللی حضور دارند.

شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران سودآورترین شرکت در میان گروه مورد بررسی است و در سال 1397 موفق به کسب 397 میلیارد تومان سود خالص شده است.

شرکت تاید واتر خاورمیانه و شرکت توکا ریل هرکدام موفق به کسب 163 میلیارد تومان سود خالص شده اند و در رتبه بعدی سودآوری قرار دارند.

شرکت حمل و نقل همدانیان سودآور بوده ولی زیان انباشته 450 میلیون تومانی دارد.

شرکت کشتیرانی آریا زیان خالص 10 میلیارد تومانی در سال 1397 کسب کرده و 88 میلیارد تومان زیان انباشته دارد.

شرکت حمل ونقل بین المللی خلیج فارس نیز در کارنامه ی سال 1397 خود 20 میلیارد تومان زیان خالص و 123 میلیارد تومان زیان انباشته ثبت کرده است.

در جدول زیر خلاصه ای از وضعیت سود و زیان شرکت های فعال در حوزه حمل و نقل در سال 1397 را مشاهده میکنید.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کشتیرانی حمل و نقل دریایی کشتیرانی جمهوری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۰۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج شرکت ستاد معاینه فنی خودروهای تهران از شمول ماده 141 قانون تجارت

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد مهدی میرزایی قمی سرپرست ستاد معاینه فنی خودروهای تهران در توضیح جزئیات این خبر گفت: از آنجائیکه تعرفه معاینه فنی توسط دولت تعیین می شود و افزایش آن متناسب با نرخ تورم و رشد هزینه های جاری مراکز نیست در چند سال اخیر این مسئله موجب زیان انباشته شرکت و شمولیت ماده 141 قانون تجارت شده است. با توجه به اینکه در مجامع سالانه به خروج این مجموعه از شمول ماده 141 به عنوان یکی از تکالیف تاکید گردیده بود، لذا خوشبختانه با تلاش و پیگیری های ستاد و مجموعه اقدامات صورت پذیرفته در چندماه اخیر این شرکت از شمول ماده 141 قانون تجارت خارج شد.

میرزایی قمی با اشاره به اینکه ستاد معاینه فنی به عنوان یکی از شرکتهای پیشتاز در شهرداری در بحث خروج از شمول ماده 141 است اظهار داشت: در بحث جبران زیان های انباشته و ایجاد درآمدهای جدید در چندماه اخیر اقدامات خوبی انجام شده است. افزایش مراجعات و جذب خودروهای پلاک تهران به مراکز پایتخت، استفاده از راهکارهای ایجابی برای تشویق و ترغیب خودروها به استفاده از معاینه فنی برتر تهران نظیر اعمال تخفیف عوارض تردد در محدوده های ترافیکی شهر تهران برای وسایل نقلیه دارای معاینه فنی از مراکز پایتخت، شناسایی درآمدهای پایدار در مراکز معاینه فنی در راستای ارتقاء سطح کیفی خدمت رسانی به شهروندان، افزایش واگذاری راهبری مراکز معاینه فنی به بخش خصوصی جهت بهبود عملکرد و افزایش ظرفیت پذیرش، ایجاد ظرفیت های جدید تبلیغات در مراکز، افزایش بهره وری خطوط معاینه فنی از طریق نوسازی و اورهال تجهیزات و دستگاه های مربوطه، فروش دارایی های راکد و مازاد(مستهلک)و تجدید ارزیابی دارایی ها تنها بخشی از اقداماتی بوده که در این راستا انجام شده است.

وی در ادامه با تاکید به لزوم اصلاح سالانه تعرفه معاینه فنی متناسب با رشد هزینه ها و نرخ تورم تصریح کرد: راهکار اساسی جهت جلوگیری از ضرر و زیان مراکز معاینه فنی اصلاح نرخ معاینه فنی بوده و در همین راستا پیشنهاد ستاد معاینه فنی براساس برآورد هزینه های مربوطه به وزارت کشور اعلام شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولویت‌های صندوق ذخیره فرهنگیان در سال جهش تولید اعلام شد
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می شود
  • فرماندهی واحد، نیاز تحقق توسعه دریامحور است
  • عسگری: وضعیت خودرو در کشور دچار فلاکت شده است / «کروز» به دنبال صندلی سوم درهیات مدیره ایران‌خودرواست + فیلم
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند
  • کشتیرانی: تحقق توسعه دریامحور فرمانده واحد می‌خواهد
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود
  • شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج چقدر زیان ساخت؟
  • خروج شرکت ستاد معاینه فنی خودروهای تهران از شمول ماده 141 قانون تجارت
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق